Bigger, Stronger, Faster

Egy klasszikussá vált dokumentumfilm az élsport és szteroid kapcsolatáról!

Ezúttal nem egy újabb edzéstervet és nem is egy diétát mutatunk be, hanem egy kicsit rendhagyó módon, amolyan gondolatébresztőt szeretnék kínálni Nektek: egészen pontosan egy kevésbé ismert, de annál kultikusabb dokumentumfilmet. Ami a dietetikusoknak a Super Size Me, ami az összeesküvés-elméleteseknek a Zeitgeist... az nekünk - sportolóknak – a Bigger, Stronger, Faster!

"Nagyobb, erősebb, gyorsabb" a címe az alkotásnak - ebből nyilván gondolhatjuk, hogy az edzés lesz a fő témája a filmnek. Hiszen ez a három szó nagyjából az olimpiai jelmondat kiforgatása: "Citius, Altius, Fortius" - azaz gyorsabban, magasabbra, erősebben.

"No, majd biztosan sportolók szólalnak fel benne, esetleg beszélnek az edzésükről..." - gondolhatja az, aki nem ismeri pontosan a filmet... hiszen a DVD borító is ezt támasztja alá. Azonban kapott egy alcímet is a történet: "Az amerikai lét mellékhatásai"... na, ebből azért már sejteni lehet valamit! Nem fogok tovább rébuszokban beszélni: a film kendőzetlenül mutatja be az élsport és a dopping szétválaszthatatlan párosát!


A film narrátora és rendezője Christopher Bell - aki maga is erőemelő – két testvérén keresztül mutatja be a szteroid használatát és azt, hogy ez mennyire itatja át a sportot. Mark Bell (a kisebbik bátyja) szintén powerlifter, az idősebb Mike Bell pedig amerikai focizott, majd később profi pankrátor lett. A testvérek teljesen nyíltan beszélnek arról, hogy miként kezdték a sportpályafutásukat, majd mikor jött el az a pont, ahonnan csak drogokkal lehetett tovább lépni.

"Ha háborúba mész, ott ölni kell, vagy Téged ölnek meg…" (Louie Simmons)

A film olyan neveket vonultat fel mint Louie Simmons, az általunk sokszor emlegetett Westside Barbell vezetője. Hogy mi Louie véleménye a szteroid használatról? "Sok ember szerint, aki anabolikus szteroidokkal edz, az a könnyű utat választja. Ez nem igaz. Azok az emberek, akik szteroidokkal edzenek sokkal keményebben, és többet edzenek, mint akik nem…".

Vagy éppen megmutatkozik a sokat vitatott Greg Valentino, a hírhedt bicepsz szörnnyel. Szerinte „az emberek félnek… félnek attól, amit nem ismernek” - ezzel utalva a szteroid használatra. Greg beszél arról is, hogy azért kezdett el edzeni, mert az alacsony növése miatt súlyos komplexusai voltak, viszont most végre megkapja azt a figyelmet, amire mindig is vágyott…

Interjút készítettek benne Carl Lewisszal, a sprinterrel és távolugróval, aki nem kevesebb, mint 10 olimpiai éremmel büszkélkedhet! Lewis sem kerülgeti a forró kását, amikor a versenysport és szteroid használatról beszél.

A hírességek mellett felszólal számos pszichológus is, akik arról beszélnek, hogy miként változott meg a testképünk az elmúlt évtizedekben, illetve vajon miért számoljuk a fehérjét és szénhidrátot ilyen kényszeresen.

Tehát ajánlom a filmet megnézésre nem csak azoknak, akik kokszoltak (vagy tervezik...), hanem mindenkinek, aki abban a mesevilágban él, hogy az élsportolók csak a csirkemelltől olyan erősek!

Gil / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

fekvenyomas_03_1_2.jpg

A tesztoszteron és az edzés.

Tudj meg mindent a tesztoszteronról: hogyan optimalizálható a szintje edzéssel és táplálékkiegészítőkkel!

mitosz_1.jpg

Legnagyobb hazugságok amivel butítanak a teremben

dopping_06.jpg

Az erő sötét oldala

Doppingolás van, volt és lesz. De nézzük meg a történelmét a doppingnak, majd ezt követően, hogy mi számít annak.

anabolikus_szteroidok_01.jpg

Anabolikus szteroidok

szteroid_mellekhatasok_03.jpg

Szteroidok mellékhatásai

kokszolas_lelektana_05.jpg

A kokszok lélektana

A jót könnyű megszokni, aki mást mond, az hazudik. Mint Popey az ő spenótjával... Éppen emiatt az anabolikusakkal foglalkozó sorozat végére hagytam a legnagyobb rizikó faktort: a rászokást.

izomdiszmorfia_01.jpg

Izomdiszmorfia - ahogy mi látjuk!

tömegnövelő

nvekedsi_hormon_04.jpg

A Mágikus Növekedési Hormon

Egy mellékhatásoktól mentesebb, olcsóbb és természetes utakat próbálunk Nektek megmutatni, amivel a szervezeted saját növekedési hormontermelését optimalizálhatjátok!

b6_01.jpg

Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

Egy érdekes kutatási eredményre bukkantunk, amit most kicsit körbe is járunk: valóban lehet-e B6 - vitaminnal fokozni a növekedési hormonszintet? És ha igen, mennyi lenne a hatásos adag?

nvekedsi_hormon_020.jpg

"Occsó" kínai növekedési hormon - és ami mögötte van!

Ez a cikk kifejezetten pedagógiai jelleggel íródott: vajon tényleg megéri relatív olcsón beszerzett kínai növekedési hormont alkalmazni?

steroid_4.jpg

Szteroidokat az interneten

Napjainra eljutottunk oda, hogy az internetnek köszönhetően gyakorlatilag bárki online rendelhet szteroidokat, ezért itt az idő, hogy pár mondatban tájékoztatást nyújtsunk arról, hogy mivel is szembesülhetsz.