Almás proteines zabmuffin

Lisztmentes. Cukormentes. Almás-diós-fahéjas. Proteinben gazdag, nagyon puha, nagyon egyszerű. Kell ennél több? A kérdés költői, mert tudjuk rá a választ… más alig várod, hogy kipróbáld a hideg hónapok sztárját: a proteines almás muffint!

Hozzávalók:

100 g zabpehely (darált vagy liszt)
50 g darált dió vagy paleo dióliszt
50 g vaníliás protein
2 közepes alma
3 nagyobb tojás
3 tk fahéj
1 tk natúr kakaópor
2 tk rumaroma
fél csomag sütőpor
2 marék mazsola
édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd egy aprítógépbe dobjuk, és a többi hozzávalóval – vagyis a mazsola kivételével - alaposan összeturmixoljuk. Ha valaki szereti a nagyobb darabokat a muffinba, akkor pár darab diószemet, illetve almadarabot kimenekíthet. Ha van rá mód, akkor körülbelül egy 20 percet pihentetjük, hogy a zabpehely beszívja a nedvességet.

Ha minden egyben, akkor öntsd szilikonos formába vagy muffinpapírokba a masszát nagyjából háromnegyedes szintig, majd előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg. Nálunk fél óra után már aljasan terjengő, nyálelválasztást fokozó illat lepte el a konyhát, így elzártuk a sütőt, kivettük a formát, majd szépen benne hagytuk kihűlni a muffinokat.

Mielőtt végleg elzárod és elkönyveled a sütési munkálatod végét, azért bökdöss meg egy kiszemelt muffint, hogy belülről is jól átsült-e. Tudod, ha tiszta ragacs a bökőeszköz felülete, akkor vissza vele!

Fontos! Hagyjuk szépen békén a muffinokat a szilikonformában kihűlni. Tudom, kíváncsi, meg éhes is vagy, de hát a jó kis meleg helyükről őket sem lehet szép szóval kikönyörögni. Szóval tanulj más hibájából: ne piszkáld a muffint amíg meleg, és akkor senkinek sem lesz bántódása!

Ebből a masszából 12 darab muffin jön ki. Aki szeretné, hogy a teteje díszes legyen megszórhatja zabpehely, dió, mandula darabokkal, esetleg fahéjas cukor(helyettesítővel).

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények