A vádli edzés folytatása ... Csak erősidegzetűeknek!

Néhány módszer, hogyan szabadítsd ki a vádlidat a genetika vaskos markából...

Ahogy már szó volt róla, sajnos a vádli az egyik olyan izomcsoportunk, melynek emberes méretéhez bizony kemény közelharcot kell vívnunk a genetikánkkal. És a dolog szépsége abban rejlik, hogy most kivételesen nem elég minden edzésen elszántan kinyírni minden izomrostot. A vaskos vádlihoz változatosság, kreativitás, akaraterő, és egy csepp mazohizmus is szükséges.

Zúdítsd az intenzitásnövelő technikák tárházát a vádlidra, és tépd szét az előtted álló genetikai korlátokat. Hogy Te is kiérdemelhesd az igazi sportolóhoz méltó vaskos, gyémánt alakú vádlikat.

Töltsd hasznosan a pihenőidőt!
Végezz szétszórt sorozatokat a vádlidra! Ha bizonyos testrészünket (jelen esetben ugye a vádlit – de hassal, csajok a fenékkel is szoktak így kísérletezgetni) intenzívebben szeretnénk megedzeni, akkor végezz rá több sorozatot, de nem egymás után, hanem más gyakorlatok közé besuvasztva. A gyakorlatban ez annyit tesz: csináld a rendes edzésedet, és a pihenőidőben nem leheveredsz a fekpadra okostelefonozni, hanem szépen nekiesel egy rövid vádlizásnak.  Így könnyebb és kevésbé unalmas akár 6-8 sorozatot is megcsinálni, és még mielőtt észre vennéd, máris ügyesen kicsináltad a vádlidat.

A gyűjtögető-módszer
Ez amolyan rest-pause módszerre hasonlító technika lesz. Végezz bemelegítésnek 30-50 ismétlést, akkora terheléssel, hogy azt már szépen érezze a lábad. Ha ez meg volt, akkor indul a móka. Dobj rá még egy kis súlyt, pihenj 5-10 mp-et, majd tolj bele még 5-öt. Majd újabb rövid pihenő. Tolj bele ismét 5-öt. Már biztos érzed :) ... a lényeg, hogy ne add fel, és juss el lassan egy szép kerek számig.

Non-stop vádli. Bárhol, bármikor!
Támaszkodj a falnak úgy, hogy tested egyenes, és nagyjából 45 fokos szöget zár be a talajjal. Állj bal lábra, és végezz 50 ismétlést, majd pihenő nélkül lábcsere, jöhet a jobb! Ha megvolt, ismét rögtön bal lábra ugrunk és 40 ismétlés…majd a másik láb. Pihenő soha sincs! És így haladunk tovább...30...20...
Ha elérted a 10-et akkor jutalmul két lábra állhatsz, és az utolsó sarokemeléseket páros lábbal végezheted. Cserébe legyen kifejezetten lassú, kitartott, kontrolállt...
Ami a legfontosabb: semmi lendület, rugózás, csalás! Csak a vádli és Te! Ja, és mondanom sem kell: a sarok az ismétlések közben egyszer sem érinti a talajt!

Minden ismétlésnél mondogasd: Kitartás, ennél több van benned!
Bizony nemcsak mentálisan, de gyakorlatiasan is alkalmazd a technikát. A felső pozíciót elérve nyomj még egy kicsit feljebb magad! Ugye, hogy megy? Mindig van az emberben még egy-két centi. Így eljutva a felső holtpontra tartsd meg 3 másodpercig a pozíciót. Majd 3 másodperc alatt engedd le magad. És az alsó holtpontos is 3 másodperc néma csend a teljes megnyúlásért, és az elasztikus energia elillanásáért.

Triszett
Mi mással is zárhatnánk a történetet, mint egy jó kis vádli triszettel. 
Álló vádli (15 ismétlés)  – Guggoló vádli (20 ismétlés) – Helyben ugrálás, akár ugráló kötéllel, ameddig megy...
A végén pihi, majd egy újabb kör. Érdemes kipróbálni, mert 3-5 kör után már garantált a sikerélmény.

Ezek az én vádli gyilkoló tippjeim. Az emlékük gusztustalan izomlázként sokáig kísértett...
Ha Nektek is van bármilyen tippetek, trükkötök, mellyel fel lehet hozni a vádlit, akkor alább lehet megosztani.
Legalább mi, csúf genetikával megáldott csapat tartsunk össze!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények
Fuss lábujjhegyen ! Remek kardió , növeli az állóképességet , és elég erősen megterheli a vádlidat ! :)
Szojka Zsolt | 2012-06-01 07:18:29
Jó Dolga van!Vajon dolgozik is néha? mondjuk heti 5 napot 8 órában !
Erdei Tamás | 2012-06-01 10:19:09
Sétáló vádli súllyal a kézben, vagy nyakban. :)
Imre Ibi | 2012-06-03 08:59:09
Guggoló vádli!?? Küldene róla vki videót vagy fotot!!! Köszönöm
Cinquarla Nikoletta | 2015-09-30 06:38:58

Kapcsolódó cikkek

vadli_tippek_3.jpg

Ki hogy áll a vádlikkal?

Egy szépen formált vádli sem Mission Impossible, még akkor sem, ha most Te is genetikai sorscsapásként tekintesz szerencsétlen alsó lábszáradra. Hasznos tippek, hogyan szabadítsd ki a vádlidat a genetika vaskos markából...

vdli_01_1_1.jpg

Vádliemelés állva, gépen

csacsivadli_02.jpg

"Csacsi" vagy szamár - vádli

vetkozo_sorozat_04.jpg

Vetkőző sorozatok

A vetkőző sorozatok nem hiába az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban alkalmazott intenzitásfokozó technikák: bármelyik unott edzésedet fel tudod vele dobni, ha az utolsó sorozatoknál beveted a módszert.

labtolas_4_2.jpg

A szétszórt sorozatok

A gyakorlatok közötti pihenőidőt lehet mobilozással, csajozással vagy épp más gyakorlatok röpke közbeiktatásával is eltölteni. Bár mindegyiknek meglehet a maga haszna, itt és most mégis az utóbbival fogunk foglalkozni.

ulovadli_05.jpg

Ülő vádli

vadli_labtolon_06.jpg

Vádli lábtoló gépen

vadli_gyilkos_30as_03.jpg

A "vádli-gyilkos 30-as"

Ha elég mazochista vagy, no meg szeretnél egy kis színt, vérbőséget és izomlázat vinni a vádlid életébe, akkor fűszerezd meg az edzését ezzel a manőverrel! Bárhol, bármikor lesújthatsz rá, hiszen eszköz sem szükséges a kivitelezéséhez!

vadli_gyilkos_30as_030.jpg

Vádli

A vaskos vádlihoz változatosság, kreativitás, akaraterő, és egy csepp mazohizmus is szükséges. Íme a mi tippjeink!

vadli_02_1.jpg

Megoldási kísérlet a makacs vádlira

Intenzitásnövelő technikák igazi tárházát zúdítod rá, és strapálod rendszeresen – de a fejlődés mégis elmarad? Igen, a vádli elég makacs jószág, így kiérdemli, hogy külön foglalkozzunk vele.

vdli_edzs_01.jpg

Gyűjtögess a vaskosabb vádliért!

A vádli. Általában nehezen fejlődő gonoszul satnya izom és valljuk be őszintén, hogy már mindenki a francba kívánja a nem túl izgalmas magas volumenű sarokemelgetéseket... De most találtunk erre is megoldást! Gyűjtögess a vaskos vádliért!

vdli_01.jpg

Tipikus hibák a vádli edzésen

Nem fejlődik a vádlid?! Az alábbi írásban igyekeztünk összegyűjteni azt, hogy milyen tipikus hibákat követnek (és valószínűleg követsz el Te magad is) a vádli edzésének során!