A tesztoszteron serkentők.

ZMA és a Tribulus Terrestris.

Mint azt említettem, a kiegészítők hatványozottan fontosak a tesztoszteron szint emelésben. A tesztoszteron termelés fokozóknak több fajtájával találkozhatsz, most ismertetném a két legnépszerűbbet, legszélesebb körben használtat mutatnám be. Személy szerint azt vallom, hogy a legjobb eredmény a kettő alaptípus kombinációjával érhető el!

ZMA: Furcsa mód ezzel a típussal kezdem holott ez a újabb generáció, de mivel nem csak a tesztoszteron szintre hat, emiatt érzem fontossági sorrendben előbbre valónak. Ugyanis kedvező hatása van a tesztoszteron mellett az IGF-1 (inzulin szerű növekedési faktor) termelésére is.

Nomen est omen az elnevezés: Z és Ma vagyis két nyomelem a cink és a magnézium megfelelő arányú kombinációja, némi B6 vitaminnal. Korábbról is ismeretesek tanulmányok, hogy cink milyen jótékony hatással van a férfiasság megőrzésére. A  90-es évek végén az Amerikai Futball liga játékosain végeztek először teszteket vele, és arra jutottak, hogy növelte a tesztoszteron kiválasztást és az izom erőt, gyorsította a izomépülést és a regenerációt. Azonban ismereteim szerint ezt német kutatók 2006-ban megpróbálták cáfolni, mert ők arra a következtetésre jutottak, hogy bár erőszint növekedés volt, de elvileg még sincsen tesztoszteron növelő hatása a készítményeknek. Viszont tény, hogy a ZMA-t használják, és hatékonynak bizonyult sokaknál, olyanoknál is akik a királydinnye (Tribulus terrestri) alapú szerekre nem vagy csak kevéssé reagáltak.

4387,960,6106,8013,1925,2518

Királydinnye vagy Tribulus terrestris kivonatok: 1970-es testépítés aranykora alatt lett igazán híres ez az egész világon virágzó növény (ha voltál már terep kerékpár túrán mezőkön, akkor jó eséllyel ettől kaptál defektet). Ennek ellenére nem ajánlom, hogy tiszta állapotban elkezd eszegetni gyúráshoz, mert Afrikában vadász törzsek a nyílméreg egyik alkotó vegyületének használják. Korábban már a régi Kínaiak is használták mint afrodiziákum, mivel szexuális vágy fokozó hatása van. Pont ez indította el a kutatásokat, és arra jutottak, hogy emlősökben (pl. kísérleti egerekben) ugyanolyan hatással volt mint direktbe beadott tesztoszteron vegyületek. Ironikus, hogy amikor először próbálták vizsgálni a 70-es évek végén testépítőkön, hogy valóban van-e tesztoszteron fokozó hatása, akkor nem sikerült egyértelműen bizonyítani. Azonban tény, hogy az elmúlt közel negyven évben sportolók tetemes hányada használta és használja ma is sikeresen ezt a természetes növényi kivonatot.

4386,923,6107,1924,8305,6497

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

fekvenyomas_03_1_2.jpg

A tesztoszteron és az edzés.

Tudj meg mindent a tesztoszteronról: hogyan optimalizálható a szintje edzéssel és táplálékkiegészítőkkel!

tribulus_terrestris_1.jpg

Tribulus terrestris

A Tribulus terrestris a legnépszerűbb tesztoszteron fokozó gyógynövény ami manapság kapható. Nem csak az erőszint növelésére, hanem mint szexuális egészséget fokozó afrodiziákumot is előszeretettel használják.

labedzes_05.jpg

Többet nem fogod ellógni a lábedzést!

Olvasd el ezt a néhány sort, és változtasd meg Te is végre a hozzáállásod arról az átkozott láb-napról!

tomegnvels_zsrmentesen_05.jpg

Tömegnövelés zsírmentesen?

Nem azért küzdünk az edzőteremben, hogy aztán a zsír alá rejtett izmainkat senki se csodálhassa! Mi van akkor, ha nem akarjuk követni "tömegelek - leszálkásodok" periódust, hanem egész évben szeretnénk hozni egy sportos formát?

tapkieg_idoseknek_020.jpg

Tesztoszteron fokozót a nagypapának!

Sok esetben az idősebb korosztály is nyugodtan szétnézhetne az étrend kiegészítők között, hiszen a marékszám beszedett gyógyszerek helyett a táplálékkiegészítők egy egészségesebb, mellékhatásoktól jóval mentesebb utat jelentenének.

zma_03.jpg

ZMA

Állítsd magasabb fokozatra az izomépítést és a regenerációt! A ZMA alkalmazása optimális tesztoszteron és növekedési hormon szintet eredményezhet a szervezetben, ezen felül javítja az alvás minőségét is!

teltett_zsr_01.jpg

Telített zsírok: egészségromboló vagy tesztoszteron fokozó?

A telített zsírokról mindig csak a rosszat halljuk, így nem csoda, hogy mindenki kiátkozta az étrendjéből... de vajon biztos jól tesszük? Lehetnek a telített zsíroknak előnyei? Igen, kapásból kettő!

telitett_es_a_telitetlen_zsirsavak_010.jpg

A zsír nem ellenség!

Nézzük, miért kell zsírt is bevinni a szervezetünkbe - és miért ne dőljünk be annak a túlhaladott nézetnek, hogy mindig csak a zsírszegény, zsír csökkentett, illetve zsíroktól teljesen kasztrált élelmiszereket kell fogyasztani!

cink_01.jpg

Egy alulértékelt kiegészítő vallomásai

Nem csak erőt, javult kedélyállapotot, megnövekedett szexuális teljesítményt hozhat, hanem arra is részletesen ki fogunk térni, hogy a rák elleni kutatások mostanában ünnepelt csodafegyverként tekintenek rá!

teszto_01.jpg

Természetes tesztoszteron fokozás

Nézzük meg, hogy milyen étkezési irányelveket érdemes betartani, hogy a teszto-szinted maximalizáld - szteroidok nélkül is!

izomlz_020.jpg

Kell-e a az izomláz a fejlődéshez?

Vajon szükséges-e az izomláz a fejlődéshez - és ha igen, akkor milyen arányban állnak egymással?