Szeretem a hazám
Kosaram0
kedvenceim
Fitbuilder profilom
(Belépek | Regisztrálok)
20.000 FT FELETT  INGYENES SZÁLLÍTÁS
info@sportnutrition.hu (0-24)  |  +36 20/486-6573 (9:00-17:00)  |  Shop info

A mester hetes - Fekvenyomás.

Felsőtest edzésének egyik alapja a padnyomások.

A tested nyomó struktúráját (mellizmok, karfeszítők, trapezius) leghamarabb talán ezzel a gyakorlattal tudod formálni és megerősíteni. Ha egy római kori mellvérthez hasonló pectoralisokat szeretnél, akkor ez a te választásod! Talán a húzódzkodás mellett a másik leglátványosabb átalakulást eredményező gyakorlat a felsőtestedet tekintve.

Bár a régi idők erős emberei a fej fölé nyomásokat preferálták, napjainkra azonban a fekve nyomás amolyan "általános erőmértékegység" lett. Nem teljesen alaptalanul, hiszen elvégre ez az erőemelés harmadik versenyszáma.

Személy szerint én nem jutottam szóhoz a döbbenettől, amikor  az egyik levélszemétben amit kaptam abban férfi mellizom és hasizom szilikon implantátumokat hirdettek. Teljesen kivert a víz, hogy vannak emberek akik erre képesek, amikor ilyen remek gyakorlatok vannak a mellizmokért mint a fekvenyomás. Ha jól végzed, szinte lehetetlen, hogy ne érezd a pozitív hatásait.

Bár kétségtelenül a fiatal srácok kedvenc gyakorlata (na jó talán a kontrollált bicepszet leszámítva :)) viszont bármilyen sokan is csinálják előszeretettel, kevesen vannak akik jól csinálják! Látszólag egyszerű gyakorlat, azonban mint oly sokszor a látszat itt is csal! A következőkben azt olvashatjátok melyek azok a tipikus hibák, amelyeket elkövetnek a fekve nyomáskor!

Gil / FitBuilder Team

Kérdések, Vélemények
 Megjelenhet a nevem a kérdés mellett
Kapcsolódó cikkek
Apró módosítások - más eredmények?!

Bemutatunk hat gyakorlatot, ahol apróbb módosításokkal máris tudatosan változtatni tudjuk, hogy melyik célterületet vonjuk be jobban a mókába!

Mell-specializált program

A cél most az lesz, hogy mindenki kedvencét, a mellizmot felhozzuk olyan szintre, amilyet még nem látott a világ!

Padlóról nyomás

Ha sonka nagyságú karokat akarsz, és ki akarod tölteni a pólóujjad, akkor fókuszálj a tricepszre jobban - és tutira a padlóról nyomás lesz az egyik leghatékonyabb fegyvered!

A mellizom felső részének edzése

Most a mellizom edzésébe vetjük bele magunkat, azon belül is arra fókuszálva, hogy miképpen lehet felhozni annak felsőbb területeit.

Építs végre páncélkemény mellizmokat! 1. rész

Többet ne legyen a mellizom a gyenge pont! Felmerülő problémák és lehetséges megoldási javaslatok a mellizom fejlesztésére! Első menet!

Apró trükkök és nagy eredmények - a fekvenyomásban!

Tedd még hatékonyabbá a fekvenyomást! Egyes trükkök fizikai, még mások pszichológiailag fogják segíteni a fejlődésed rögös útját!

A mester hetes - Mellről nyomás állva.

Az ultra-robosztus vállak formálója, ami ugyanakkor tömeget épít a mellre és a tricepszre is!

A mester hetes - Tolódzkodás.

A korábban bemutatott fekve nyomás mellett a másik remek tömeg és erő építő a vállakra és tricepszre.

A fekvenyomás végrehajtása és a leggyakoribb hibák

Amilyen egyszerűnek tűnik a gyakorlat, annyi buktatója lehet. A leggyakoribb hibákat próbáltuk most összeszedni.

A mester hetes - Guggolás.

Te döntöd el : akarsz erőt és tömeget és ezért hajlandó vagy-e guggolni?

A mester hetes - Húzódzkodás

Tudd meg, hogy húzódzkodás miért is a felsőtest gyakorlatok királya!

A mester hetes - hajlított lábú felhúzás.

Ha jól végzed akkor minden gyakorlat keresztapja, viszont ha nem jól csinálod akkor leginkább sérülésveszélyes tud lenni! Tanuld meg a helyes végrehajtást!