A legidegesítőbb fazonok a teremben: 2015 toplistája az irritáló figurákból - 1. rész

Kik a legidegesítőbb típusú emberek a konditeremben? Biztosan tudnál Te is felsorolni párat, hogy személy szerint Téged ki idegesít a legjobban. Ha már itt a Szilveszter, ilyenkor úgyis szokás a TV csatornáknál, hogy búcsúztatva az évet bakiparádékat tesznek közzé – így mi is valami hasonlóval kedveskedünk. Nézzük meg, kik a legidegesítőbb fazonok a teremben…

A telefonos:

Akik két sorozat közt is képtelenek kiadni a kezükből a telefont. Ez nem is lenne baj, csak éppen mindezt teszik úgy, hogy közben üldögélnek a lábtolón, vagy a fekvenyomó padon… Ha valaki esetleg látja, hogy negyed órája nem csinál semmit csak a telefont nyomkodja, és megkérdezi: "Bocs, hány sorozatod van még?", akkor kvázi Ő van megsértve, mert Ő éppen EDZ a gépen, és mit zavarják közben. Hagyd a telefonod az öltözőben, mindenki jobban jár, Te is, és a környezeted is!

Biztos jön majd a nyafogás, hogy de hát a telefonos app-on vezeted az edzésnaplódat. A megoldás egyszerű: kis spirál füzet, meg egy ceruza vagy toll, és láss csodát nem lesz semmi, ami elvonja a figyelmedet, és ami miatt a pihenő időid 10 percesek lesznek.


A köredzős:

Ahogyan a mókusok télire a magokat, úgy gyűjti be a termet egy kis sarokba. Lesz nála két pár kézi súlyzó, három medicin labda, egy fitball és még mellé befoglal két gépet. Bármelyiket szeretnéd használni, akkor bocs "azt nem… azt épp használom… azt felváltva csinálom"

A köredzés egy remek módszer, iszonyatosan intenzív, de legyen benned annyi, hogy nem foglalod le a terem ¼-ét csúcsidőben, mert Te éppen a legtutibb köredzés variációt próbálod meg. Kicsit legyél tekintettel másokra!

A crossfittes:

Igazából a köredzős-pokémonunk továbbfejlődött változata. Különös ismertetőjelei: hosszú színes zoknit, és "nullás talpú" cipőt visel, hozzá Rouge Fitness vagy Reebok polót. A helyigénye a köredzősnél is nagyobb. Általában odacsempészik egy fekvenyomópadot box jumpokhoz, és 10 darab rudat egy "felhúzás létrához", hogy kitapasztalja mennyire küldik el az anyjába. Ha nem teszik, akkor elkezd kipping húzódzkodni kicsit, és ha ilyenkor sem állítják le, akkor aztán elkezdi egyszerre használni a WOD-jához a terem 2/3-át. Ilyenkor már nem érdekli, hogy a fél terem úgy néz rá, hogy az öltözőben késelés lesz, őt már átjárja a flow érzés és száll szabadon…

A CF jó, szeretjük, de megvannak az erre való helyek. Ha félmeztelenkedve akarsz nagy ismétlés számú olimpiai súlyemelést csinálni, akkor találd meg azt a helyet erre, ahol nem mész az agyára senkinek ezzel.

A kettlebelles:

A kettelbelles eljön a terembe, hogy egy girjával eddzen végig. Tehát eljön, de minek, ha egyszer semmi mást nem csinál, csak swingel, és esetleg kicsit snatchel a golyóval.

Terem szempontjából bomba-üzlet, mert úgy fizet, hogy igazából sok vizet nem zavar. Valahogy nem gondolnak bele, hogy kb. két hónapnyi bérlet árából vehetne egy kettlebellt otthonra is, és akkor még csak el sem kellene mennie. Igazából Ő nem idegesítő, csak érthetetlen, éppen úgy, mint a "fegyenc edzős" entitások, akik azért fizetnek cirka 10-20 ezer per hónap, hogy ne otthon fekvőtámaszozzanak, hanem egy edzőteremben. Nem értem a logikát, főleg mivel ezek elvileg kifejezetten szabadtéri edzésformák...

Persze nem fogytunk ki...edzőtermi különc-körkép hamarosan folytatódik...még jó pár érdekes figurával! Addig is pihenjetek rá az új évre!

Gil / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

hogyan_valasszunk_edzotermet_04.jpg

Hogyan válasszunk edzőtermet?

Milyen az amikor valaki életében nem volt még teremben? Mit illik? Mit vigyen magával? Most összeszedtük nektek a sok "hogyan" és "mit"-re a válaszokat.

srlt_04.jpg

Mese arról, hogy mi a kitartás és hol kezdődik a hülyeség!

Nézzük meg, hogyan edzhetünk sérülés esetében... mert igen, sokkal lassabb és akár tökéletlen a gyógyulás ha a totális immobilizációt választjuk.

edzpartner_01.jpg

Amikor jól jön a segítő kéz: edzőpartner "használati útmutató"

Nézzük át, hogy milyen gyakorlatoknál és intenzitásfokozó manővereknél kérjük a társ segítségét - illetve melyek azok a feladatok, ahol jobb, ha inkább senki nem lábatlankodik körülöttünk.

fitnesz_mtosz_010.jpg

FitBuilder mítosz-írtások: mert a tudomány ismét felülírja, amit Béla mondott a teremben...

A szálkássághoz vajon mindenkinek, kivétel nélkül kell a kardió? Valóban minél több a fehérje bevitel, az annál jobb? Olvasd el a ami cikkünket, mert a tudomány mindig felülírja, amit Béla mondott a teremben...

otthoni_edzs_020.jpg

Tippek a leghatékonyabb otthoni edzéshez 1.rész: így építs saját edző-birodalmat!

Most igyekeztünk összeszedni egy amolyan tipp gyűjteményt, hogy mire is lesz szükséged majd az otthoni edzőterem kialakításához - továbbá milyen alternatívák vannak arra, hogy lehetőleg a leggazdaságosabban, de mégis a legjobb eredményekkel gyere ki az otthon-edzős buliból!

Edzőpartner casting! A tökéletes edzőpartner nyomában...

Lássuk, milyen lenne az optimális edzőpartner!

edz01.jpg

Mégis milyen személyi edzőt válassz?

Három alapvető kérdés, ami segít eldönteni, hogy jó edzőt választottál-e!

crossfit_01.jpg

Kezdő(bb) CrossFit gyakorlatsorok

Még akkor is, ha nem vagy jártas a CrossFit edzésvilágában, akkor is kiválón belekóstolhatsz az anaerob zónán túli életbe ezzel a pár feladattal.

mtoszok_02.jpg

A legújabb edzőtermi tévhitek nyomában

Igyekszünk haladni a korral, és lesznek megint újabb, a "mostani trendekhez" igazított elméletek, amiket próbálunk megcáfolni. Lássuk manapság milyen mende-mondák vannak.