A kokszok lélektana

Mennyire nehéz elfogadni, hogy emberből vagy?

Erősnek és nagynak lenni baromira jó érzés. Aki már kokszolt, az tudja milyen érzés, hogy "szuperman" vagy: olyan baromi szívósnak érzed magad mint a musztáng és olyan erősnek mint egy bivaly. A jót könnyű megszokni, aki mást mond, az hazudik. Mint Popey az ő spenótjával... Éppen emiatt az anabolikusakkal foglalkozó sorozat végére hagytam a legnagyobb rizikó faktort: a rászokást.

Képzeld el, hogy Popeytől elveszik a spenótját, és anélkül már csak egy egyszerű cingár fószer lesz.  A felépített izmokat szép lassan kezdi elveszíteni, és csak fogy és fogy…

Az igazság az, hogy ha az ember már úgy gondolja csak "cuccal tud edzeni", akkor semmiben nem lesz más ez sem, mint akármelyik másik függőség. Dan Duchaine, a hírhedt szteroid guru mondta: "a testépítő a drogok elhagyása után találjon új nevet magának".

Mert valóban, több évnyi kemény kokszolás után már nem fogod olyan szórakoztatónak érezni az edzést a cucc nélkül. A korábban megszokott fejlődés elmarad, sőt, még csak meg sem közelíti a korábbit. Lassan regenerálódsz, nem mennek már az olyan nagy súlyok...

Pontosan emiatt szoktak a legtöbben mégis visszaszállni a játékba, és újra használni az anabolikus szereket. Ahhoz, hogy a fejlődést fenn tudd tartani a kialakult tolerancia miatt (vagyis amikor a szervezet megszokta a dózisokat), emiatt emelni kell a használt mennyiségeket. Innentől kezdve a forgatókönyv olyan, mintha bármelyik drogról beszélnénk.

A szteroid elhagyásában a legrosszabb az azt követő depresszió! Nagyon kemény pszichés megpróbáltatás az, amikor úgy érzed, hogy sokszorta gyengébb vagy, zsírosodsz a korábbi kaja mennyiségtől, és állandóan lesérülsz és gyakorlatilag folyamatosan túledzett vagy - a hajdani edzésvolumen töredékétől.  A korábban dudorodó izmaid valahogy mintha "leolvadnának" rólad...

Ami ebben az esetben a legfontosabb! Semmi esetre se hagyd abba az edzést!! Bármilyen puhának is érzed magad, akkor sem szabad! Nem fog úgy menni mint régen, de ezt a békát be kell nyelni! Az utókezelésektől függően, a hormonháztartásod visszarendeződése akár több mint 6 hónapot is igénybe vehet.  Pokolian kemény időszak lesz ez, de túl kell élni.

Természetesen számos olyan PCT készítmény (PCT: azaz kúra utáni terápia - szabad fordításban) létezik, amelyek gyorsítják ezt a folyamatot. Nyilván az, hogy milyen hamar áll helyre a hormon háztartásod, az nagyban függ a használt dózisoktól és a kúrák időtartalmától. Egy kezdő az egyetlen szemes szteroid kúra után nyilván hamar helyreáll belőle, azonban egy tartósan (akár éveken keresztül) tartó szteroid használat után hosszú tortúrának néz elébe az ember.

Elnézést a cikk kicsit túlzottan pedagógiai hangvétele miatt, de szerettük volna, főleg a fiatalabbakban kicsit világosság gyúljon: hogy azért óvatosan a Danabol meg "Susta" kúrákkal. Még ha nem is kap senki egyetlen kúrától májrákot vagy meg életre szóló hormon zavart, de azért igen egyszerű rászokni a jóra…

Gil / FitBuilder TEAM


Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények
Csá Pocok :D
Zoltan Cz | 2012-07-02 07:51:02
Zolee:D
Pocok Ádám Tóth | 2012-07-02 07:52:01

Kapcsolódó cikkek

fekvenyomas_03_1_2.jpg

A tesztoszteron és az edzés.

Tudj meg mindent a tesztoszteronról: hogyan optimalizálható a szintje edzéssel és táplálékkiegészítőkkel!

kezd_hibk_02_2.jpg

Növekedési hormon fokozás gyorstalpaló.

Szeretnénk most bemutatni az egyik nagyon közismert anabolikus hormonunkat: az emberi növekedési hormont: miért népszerű és miképp lehet természetes módon fokozni a termelését?

mitosz_1.jpg

Legnagyobb hazugságok amivel butítanak a teremben

dopping_06.jpg

Az erő sötét oldala

Doppingolás van, volt és lesz. De nézzük meg a történelmét a doppingnak, majd ezt követően, hogy mi számít annak.

anabolikus_szteroidok_01.jpg

Anabolikus szteroidok

szteroid_mellekhatasok_03.jpg

Szteroidok mellékhatásai

epo_04.jpg

EPO

Talán a létező legveszélyesebb doppingszer: nézzük meg hogyan hat, és miért is nagyon veszélyes az EPO használata.

izomdiszmorfia_01.jpg

Izomdiszmorfia - ahogy mi látjuk!

tömegnövelő

nvekedsi_hormon_04.jpg

A Mágikus Növekedési Hormon

Egy mellékhatásoktól mentesebb, olcsóbb és természetes utakat próbálunk Nektek megmutatni, amivel a szervezeted saját növekedési hormontermelését optimalizálhatjátok!

porban_az_igazsag_02.jpg

Porban az igazság: A protein és ami mögötte (azaz benne) van

"Ne porozzáá, azok mind tele vannak koxokkal!!!" Az ilyen gondolatok kiküszöbölése érdekében megpróbálom eloszlatni a félreértéseket a mitikus vagy épp rettegett porokról!

b6_01.jpg

Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

Egy érdekes kutatási eredményre bukkantunk, amit most kicsit körbe is járunk: valóban lehet-e B6 - vitaminnal fokozni a növekedési hormonszintet? És ha igen, mennyi lenne a hatásos adag?

nvekedsi_hormon_020.jpg

"Occsó" kínai növekedési hormon - és ami mögötte van!

Ez a cikk kifejezetten pedagógiai jelleggel íródott: vajon tényleg megéri relatív olcsón beszerzett kínai növekedési hormont alkalmazni?

steroid_4.jpg

Szteroidokat az interneten

Napjainra eljutottunk oda, hogy az internetnek köszönhetően gyakorlatilag bárki online rendelhet szteroidokat, ezért itt az idő, hogy pár mondatban tájékoztatást nyújtsunk arról, hogy mivel is szembesülhetsz.