5 dolog, amit talán nem tudtál az MSM-ről!

…avagy nézzük meg, hogy a hagyományos, ízületvédő szerepen túl még mennyi mindenre jó ez a kiegészítő!

Az MSM, teljes nevén metil-szulfonil-metán egy természetes kénvegyület. A kénnek alapvető szerepe van az új sejtek termelődésében, a kollagén képződésben, illetve kiváló méregtelenítő hatása is van – így nem csak az ízületekre, izomműködésre van jó hatással, hanem több más folyamatra is!

Az MSM jótékony hatása a külsőre

Az MSM elősegíti a kollagén előállítását, illetve elérhetővé teszi a kén tartalmának egy részét a keratin előállításához. Ugye ezek a fogalmak már ismerősek a szépségápolásban? :) Az MSM-el végzett placebo kísérletekkel kapcsolatban így nem meglepő módon az a tapasztalat, hogy ezen kiegészítő rendszeres használata segítette a hajnövekedést, illetve a hajszálak mellett a körmök erősségére is pozitív hatással volt.

Ezen kívül igazi anti-aging szer! Mivel a szervezetünk MSM tartalmának csökkenése együtt jár az öregedési folyamataink erősödésével (ráncok, szarkalábak, így az öregedési folyamatok lassítását is elősegíthetjük rendszeres szedésével.

Az arcodat is szebbé teheti! Mind a száraz, mind a zsíros bőrt rendbe hozza, illetve a pattanásokat, hegeket halványítja sejtmegújító képességeinek köszönhetően.

MSM és a másnaposság

Az MSM méregtelenítő hatásának köszönhetően - a beszámolók - szerint képes enyhíteni a másnaposság tüneteit. Jó, jó tudom…mi nem iszunk… de azért tartsuk észben. :)

MSM hatása az allergiára

Az MSM csökkenti az allergiás reakciókat, melyet hisztamin blokkoló hatása révén tudja elérni. A hisztamin hirtelen, nagy dózisú felszabadulása tehető felelőssé a jellegzetes allergiás tünetek kiváltódásáért.

MSM csökkenti az izomlázat

Az MSM emeltebb (a normál kb 1000-2000 mg, ez pedig napi 4.000 mg dózisnál) csökkenti a tejsav toxikus felhalmozódását edzés után, aminek a hatására gyorsabb a regenerálódás erőteljes testedzések után. 

Az MSM és a C-vitamin

Az MSM főleg magas C-vitamin bevitel mellett fejti ki a hatását, mivel a C-vitamin segít a külsőleg bevitt MSM endogén kénné való átalakításában. Ez napi 2.000 mg C-vitamint jelent, de ezt remélem alapból mindenki szedi szépen szétosztva… 

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

asvanyok_csajoknak.jpg

Jöjjenek a legfontosabb ásványi anyagok – kifejezetten nők számára.

A vitaminokon túl vannak olyan ásványi anyagok is, melyek kimondottan előnyösek a női szervezet számára – és melyeknek a beviteléről nem árt nap mint nap gondoskodnunk.

vitamin_012_1.jpg

Vitaminok az izomláz ellen.

Számos kutató (izom)lázasan próbálkozott felderíteni, hogy vajon mely vitaminok, illetve kiegészítők lehetnek hatékonyak az izomláz csökkentésében. Nézzük meg mire jutottak!

msm.jpg

MSM

Az MSM széles körben alkalmazott étrend kiegészítő, amit használnak egyaránt az izom- és ízületi fájdalom, illetve különféle gyulladások esetében.

vitamin_idseknek_01.jpg

A legfontosabb vitaminok és nyomelemek 50 év felett

Íme a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok, amelyek bevitelére fokozottan ügyelnünk kell idősebb korban (még inkább)!

gyulladscskknet_telek_05.jpg

Milyen ételekkel tudod kezelni az ízületi gyulladást?

Ízületi gyulladás esetén kulcsfontosságú lehet a táplálkozásod! Megmutatjuk milyen ételeket vigyél be, és miket kerülj - hogy a gyulladásos folyamatokat minél hamarabb leküzdhesd!

multivitaminnal_a_rk_ellen_01.jpg

Multivitaminokkal a rák ellen

Három tényező, ami akár felére is csökkentheti a daganatos betegségek kialakulását! Egy olvasást legalább megér, nem?