Szeretem a hazám
0
Fitbuilder profilom
(Belépek |Regisztrálok)
20.000 FT FELETT  INGYENES SZÁLLÍTÁS
info@fitbuilder.hu (0-24)  |  +36 20/486-6573 (9:00-17:00)  |  Shop info

Superman gyakorlat

Superman exercise

A megfelelően erős core izmok jelentőségéről számos alkalommal beszéltünk, és azt is mindig megemlítjük ilyenkor, hogy ez nem csak a hasizmok edzését jelenti! Jöjjön most egy remek gyakorlat, mellyel szintén megerősítheted az említett hátsó területeket.

Ez a gyakorlat az, amit mindenkinek kellene végeznie kiegészítésként, mégis csak nagyon kevesek vetemednek rá! Csak azért nem kell elhanyagolni ezt az izomcsoportot, mert mert nem látjuk nap mint nap a tükörben! Tehát fontos a gyakorlat, mivel megerősíti a mély hátizmokat, a gerincmerevítő izmokat, végig a nyaktól a derekunkig. Segít kiegyensúlyozni az előre görnyedő testtartást, amit a hasizomgyakorlatok okoztak.

superman, superman gyakorlat, core training, gerincmerevítő izmok, törzsizmok, törzsizom erősítés, mély hátizom, törzsizom gyakorlat, core izmok, mély hátizom gyakorlat, testtartás, edzés otthon

Mely izmokra hat?
Elsősorban a mély hát izmokra, amelyek az extensioért felelősek és a gerinc merevítő izmokra (tövisizom, leghosszabb izom, csípőbordai izom, féltövises izom, sokbahasadt izom, forgató izom), de ezen kívül nagy farizom és a négyszögű ágyéki izom is másodlagos terhelést kap.

Helyes kivitelezés
Kiinduló helyzet: feküdjünk hason fekvésbe a talajra, a karok magas tartásban előttünk.
Végrehajtás: emeljük fel a mellkasunkat és a karunkat földről, miközben a lábakat is emeljük olyan magasra amennyire csak lehetséges. (Ilyenkor derül ki, hogy a gyakorlat honnét kapta a nevét: nagyjából úgy festünk ilyenkor, mint Superman repülés közben. :)) Tartsuk meg a tetőponton a gyakorlatot legalább 2-5 mp-ig (edzettségi szintünktől függően, hiszen vannak akik percekig is bírják). Majd ereszkedjünk vissza, és ismételjük a gyakorlatot.
A helyes légzés: az ismétléses verzióban - amikor csak néhány másodpercre tartjuk meg a gyakorlatot, majd visszaereszkedünk -, akkor célszerű belégzésre felemelkedni a talajról. Amikor a hosszan tartott, statikus verziót gyakoroljuk, akkor próbáljunk természtesen lélegezni, amíg a kiemelt törzs helyzetet kitartjuk.

Gyakori hibák, mire figyelj
- A gyakorlat során próbáljuk a karunkat egyenesen tartani, amennyire az csak lehetséges.
- A supermant lehetőleg az edzéseid végén alkalmazd, mert ha előre kifárasztod a stabilizátor izmokat, az sérülésveszélyessé teheti a nehéz súlyos gyakorlatokat.

Tippek a gyakorlathoz
- Ha túl nehéz elsőként a gyakorlat, akkor próbáljuk azt a verziót amikor csak a karokat és a mellkast emeljük ki.
- Amikor már túl könnyű és akár 2-3 percig is képesek vagyunk megtartani a pozíciót, akkor nehezítésként fogjunk egy gumiszallagot a kezünkbe és próbáljuk széthúzva tartani magunk előtt a gyakorlat során. De akár foghatunk mindkét kezünkbe egy-egy kis súlyzót - az 1-2 kg-os már nagyon embert próbáló tud lenni!
- Tartsuk ki a gyakorlatot olyan sokáig, ahogy csak bírjuk.
- Amolyan "all round" törzsizom gyakorlatsort kapunk, ha a supermant kombináljuk a kitartott fekvőtámasz vagy alkartámasz helyzetekkel. Mondjuk 1 perc alkar támasz váltogatva 1 perc supermannel...izzasztó gyakorlatsor, ahol kiderül ki is a hardcore legény a teremben...:)

Megnézek mindenkit
Ti mondtátok Összes vélemény
Nagyon jó hatású. Kényelmes. Kérdésem: Ammónium-aluminátot tartalmaz? NH4 (AlO2)? (Szerintem az ammónium túl gyenge bázis ehhez!
DE: a termékükön feltüntetett Ingr: 'Ammónium Alum. '
mit fed voltaképpen??? ()
A trainer válaszol Összes vélemény
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy az utóbbi 3 hónapban elég komolyan vettem a diétát és 63 kg-ról 56 kg-ra fogytam (39 éves nő vagyok 168 cm magas). Az elejét Blade-del indítottam be, de azt 58 kg-nál abbahagytam. A diéta mellett heti 3x futok 6-10 km-t, időnként terembe jártam. Az eredmény vékony és szálkás test lett, de a környezetem szerint és néhány fotó alapján én is úgy látom, hogy túltoltam a diétát (elvileg 58 kg volt a cél) és vékony lett a lábam, karom. Most elkezdtem újra edzeni, a futás mellé heti két TRX-et iktattam be, van izomlázam, fejlődök is, de nem igazán tudom, hogyan tudnék úgy "tömegelni", hogy tartsam azért a formám. Nem szeretném, ha az edzés "felzabálná" az izomzatom, zsír meg már nemigen van rajtam. Multivitamint szedek, edzés után fehérje megy glutaminnal, esténként Arthro Guard + Ca-MG. Mit javasoltok, hogyan tudnék visszaállni a diétáról, ha most már túlságosan beindult a fogyás úgy, hogy legyen izomzatom is?
Köszönöm: Lara (Bognár Laura)
Szia! Először is gratulálok a sikeres diétához, és ahhoz is, hogy végre egy olyan lány vagy, aki nem csak egyre fogyni akar, hanem igenis sportos, izmosabb külsőt! :) Mivel a női izomtömeg növelést már pár cikkben alaposan kiveséztük, így belinkelem azok elérhetőségét! Olvasd át, és ha ezek után még kérdésed lenne, akkor írj bátran! http://www.fitbuilder.hu/cikk/Izomtomeg_noveles_csajoknak_Izomtomeg_noveles_csajoknak.html http://www.fitbuilder.hu/cikk/Izomtomegnovelo_etrend_csajoknak.html http://www.fitbuilder.hu/cikk/Taplalekkiegeszito_tippek_csajoknak_az_izomtomeg_noveleshez.html http://www.fitbuilder.hu/cikk/Izomtomeg_novelo_edzesterv_-_csajoknak.html Szilvi / FitBuilder